Kırgızistan Bişkek Türk İlkokulu

Tınaliyeva 38 Cal Mah. Bişkek/KIRGIZİSTAN
Vizyon
Kırgızistan’da farklı kültürlerle işbirliği içerisinde bilim, sanat, kültür ve sosyal alanlarda güncel bilgilerle donatılmış öğrenci ve çalışma ekibine sahip; ülkesinin milli kimliğini, kültürünü ve dilini yurt dışında da layıkıyla temsil edebilen, hayata hazır bireyler yetiştiren lider bir okul olmak.
Misyon
İlkokul alanında; Eğitim alanında öncü, bireysel farklılıkları gözeten bir kurum olarak geleceğin dünyasında lider olacak, yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmiş, milli ve manevi değerlere sahip, yetkin ve mutlu bireyler yetiştirmektir. Ortaokul alanında; Yaratıcı ve inovatif, eleştirel düşünen ve problem çözme yeteneğine sahip, iletişim becerileri gelişmiş, insan haklarına saygılı, üretken, akademik başarılarının yanında, estetik ve sanat anlayışı gelişmiş, öğrenci merkezli bir eğitim uygulamaktır. İmam Hatip ortaokulu alanında; Dini ve pozitif ilimlerde kaliteli bir eğitimle, milli ve manevi değerlere sahip, paylaşmayı ve yardımlaşmayı bilen, çevreye duyarlı, kültürel ve ahlaki mirası değerlendirip aktarabilen, özümseyerek öğrenen bireyler yetiştirmektir.
Öğretim Şekli :Tam Gün Öğretim
İngilizce, Rusça, Arapça (İHO)
Ulaşım
İl merkezinden 5 ve 14 no´lu otobüslerle, 100, 101, 107, 118, 130, 135, 147, 148, 170, 188, 202 ve 203 no´lu minibüslerle (Maşrutka) okulumuza ulaşılabilir.
Cal Bölgesinde
İl Merkezinde