Mrt

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki Merkezî Sınav'ın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı.

T.C. MEB

YÜKSEKÖĞRETİM VE YURTDIŞI EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

II. ULUSLARARASI SATRANÇ TURNUVASI

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı yurtdışı okullarımızda öğrenim gören öğrenciler, yurt dışında Türkçe ve Türk Kültürü dersi alan öğrenciler ve Türkiye Maarif Vakfına bağlı okul ve kurumlara devam eden öğrenciler arasında 9 Mart 2024 tarihinde II. Uluslararası Satranç Turnuvası düzenlenecektir. Turnuva müsabakaları www.lichess.org çevrimiçi satranç platformunda Genel Müdürlüğümüz adına açılmış olan "TÜRK DÜNYASI ÇOCUKLARI SATRANÇ TURNUVASI" takımı altında yapılacaktır.

Mrt

Bişkek Türk İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine yönelik Şiir ve İlahi yarışması düzenlenecektir.

Mrt

Bişkek Türk İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine yönelik sure ezber yarışması düzenlenecektir.

KOMPOZİSYON YARIŞMASI
1- Eserlerin daha önce herhangi¬ bir yarışmaya katılmamı olması ve herhangi bir yerde yayınlanmamış olması gerekir.
2- Öğrenciler birer eserle yarışmaya katılacaktır.
3- Eser en fazla 2 sayfa A4 kâğıdını geçmeyecektir.
4- Eserlerin ön yüzünde herhangi bir isim ya da imza olmayacaktır.
5- Eser bilgisayar ortamında yazılacaksa yazı tipi: Times name Roman, Punto: 12 veya el yazısıyla okunaklı bir şeklde olmalıdır.
6- Eserler dosya içinde Türkçe öğretmeni Buket Çetin’e teslim edilecektir.
7- Eserlerin arka tarafında öğrencinin adı soyadı sınıf ve numarası yer alacaktır.
8- Yarı maya katılan eserlerin değerlendirilmesi Komisyon tarafından yapılacak olup sonuçlar 4 Mart 2024 Pazartesi günü açıklanacaktır. Dereceye giren eserler okul dergisinde yayınlanacak olup ilk 3 öğrenciye ödül verilecektir.
Son Başvuru
26 Şubat 2024

RESİM YARIŞMASI

KATILIM KOŞULLARI

-Yarışma Bişkek Türk Okulu Müdürlüğü’ne bağlı tüm İlkokul ve Ortaokul öğrencilerine yönelik olarak düzenlenmiştir. -Her katılımcı, yarışmaya daha önce sergilenmemiş ya da ödül almamış, özgün 1 (bir) resimle katılabilir. -Resimler A3 veya daha büyük boyutlu kağıtlara yatay olarak yapılmalıdır. -Resmin ön yüzünde hiçbir yazı, imza ve işaret olmamalıdır. -Renkli boya tekniği uygulanacaktır. (Pastel boya, kuru boya, guvaş boya, suluboya kullanılabilir.) Fotokopi ya da dijital ortamda hazırlanan resimler yarışmaya kabul edilmeyecektir. -Resimler kesinlikle zarar görmemelidir. Kırışmış veya yırtılmış resimler yarışmaya kabul edilmeyecektir. -Yarışmaya katılacak eserler, yarışma konusuna uygun olarak üretilmiş olmalıdır. Belirtilen koşullara uymayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır. -Yarışmaya katılacak eserler, 23 Şubat 2024 tarihi mesai bitimine kadar Bişkek Türk Okulu Müdürlüğü’ne teslim edilecektir. -Yarışmaya katılacak olan eserlerin değerlendirilmesi 26 Şubat 2024 günü Bişkek Türk Okulu’nda toplanacak olan komisyon tarafından yapılacaktır. -Değerlendirme sonrası her iki kategoride ilk üçe giren ve sergilenmeye değer eserler, 14 Mart 2024 günü Bişkek Türk Okulu tarafından sergilenecek ve ödül dağıtımı gerçekleşecektir. -Yarışmada ödül alan eserlerin tüm kullanım hakları Bişkek Türk Okulu’na aittir.

Şbt

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji yarışmaları için başvurular 20 Şubat 2024 tarihine kadar devam ediyor.

teknofest.org/tr/

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİREYSEL VELİ GÖRÜŞME SAATLERİ BELİRLENMİŞTİR

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığınca 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı.

Ekm

2023-2024 Eğitim öğretim yılı 2. dönem Ortak sınav takvimi yukarıdaki gibi olacaktır. Şimdiden tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Ekm