BANA BİR MASAL ANLAT

BİŞKEK TÜRK OKULU

2023 GÜZ DÖNEMİ BANA BİR MASAL ANLAT YARIŞMA ŞARTNAMESİ

1.      AMAÇ:

Bu yarışma; Milli değerlerin hayata geçirilmesi, çocuklarla buluşturulması ve öğrencilerimizin özgüvenini ve kendini ifade etmelerini desteklemeyi, Türkçeyi ve Türk kültürünü ve Türk masallarını sevdirmeyi, amaçlamaktadır.

2.      KONU:

“Bana Bir Masal Anlat” Yarışması

3.      YARIŞMAYA KATILIM SÜRESİ:

Yarışmaya katılacak öğrenciler 15.12.2023 tarihine kadar Sınıf rehber öğretmeni tarafından istekli öğrenciler arasından yarışma usulü ile belirlenecektir.

4.      YARIŞMA KURALLARI:

a.    Yarışmaya 2. , 3. ve 4. Sınıf öğrencileri katılabilir. Her şubeden 1 öğrenci belirlenecek ve katılacaktır.

b.    Türk Milli Eğitim Temel Amaçlarına uygun olarak anlatılacak masallar klasik masallardan ve basılı masal metinlerinden seçilebileceği gibi; öğrenci, öğretmen tarafından da yazılabilir.

c.    Seçilecek olan masal metninin Türk Milli Eğitim Temel Amaçlarına, Evrensel Çocuk Hakları Beyannamesine, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’ne ve etik ilkelere aykırı olup olmaması; hedef kitlemiz olan ilkokul öğrencilerinin yaş, seviye ve hazır bulunuşluklarına uygunluğu, pedagojik açıdan sakınca içerip içermemesi hususlarında tüm yasal sorumluluk Sınıf öğretmenine aittir.

d.    Masallarda her insanı ilgilendiren evrensel değerler ve konular (doğruluk dürüstlük iyilik güzellik ahlâklı olmak, erdemli davranışlar yardımseverlik kahramanlık… gibi) işlenmelidir.

e.    Masal ezberden anlatılacaktır. Etkinlik sırasında müzik, kostüm, poster çalışması kullanılabilir. (Kostüm kullanan yarışmacıya hazırlanması için ek süre verilmeyecektir. Bu nedenle kostümler önceden giyilmiş olmalıdır.)

f.     Öğrencilere masal anlatmaları için verilen süre en fazla 5 dakika olarak belirlenmiştir. Bu sebeple seçilecek masal metninin anlatımla birlikte süreye uygunluğuna dikkat edilmelidir.

g.    Sınıf elemeleri katılım sayısına göre Sınıf öğretmeni tarafından yapılacaktır.

h.    Masallar genel ahlak ve kültüre aykırı olması durumunda kabul edilmeyecektir.

i.      Masal anlatma süreleri en fazla 5 dakika olacaktır.

j.      Masallar 1 kişi ya 2 Kişiden oluşan grup şeklinde yapabilecektir.

k.    Final yarışmasında masala uygun kostümler giyilebilir, Bilgisayardan ses efektleri ve slaytlar kullanabilir.

l.      Yarışma sonunda 1,2 ve 3. olan yarışmacılara ödül verilecektir.

m.  Yarışma Bişkek Türk İlkokulu öğrencilerine açıktır.

n.    Seçilen masallar, Anayasa’nın dayandığı temel görüş ve ilkelere aykırı olamayacağı gibi milli iradeyi zedeleyici, moral yıkıcı ve herhangi bir politik içerik taşıyamaz. Tüm şarkı sözleri Türk Milli Eğitimi’nin genel amaçları ve ilkelerine uygun olacak şekilde yarışmada yer alacaklardır.

o.    Final Yarışması 28 Aralık 2023 Perşembe günü saat 13:30’da yapılacaktır.

5.      DEĞİŞİKLİK YAPMA HAKKI:

Bişkek Türk Okulu Müdürlüğünün şartnamede değişiklik yapma ve yarışma şartlarını değiştirme hakları saklıdır.

6.      DEĞERLENDİRME:

Değerlendirme aşağıdaki kriterlere göre jüri tarafından yapılacaktır.

Öğrencinin Adı Soyadı

Puanlama Esasları

Puan

Öğrencinin Puanı

Akıcılık

Hitabet

Kendine Güven

Hissetme Hissettirme

Jest-mimik

Ses tonu

Süreyi kullanma

Kostüm

Toplam

7.      ÖDÜLLENDİRME

Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilecektir.

YARIŞMA TERTİP KOMİSYONU

Yayın: 06.12.2023 - Güncelleme: 06.12.2023 14:16 - Görüntülenme: 114